Gerechten met Apple Mead

Verwen je smaakpapillen en geniet van de unieke smaakcombinaties die onze Apple Mead aan gerechten toevoegt.

Appel mede kippenbouten

Ingrediënten: 

  • 2 kippenbouten
  • 1 kopje Apple Mead
  • 1/4 kopje sojasaus
  • 1/4 kopje bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook

 Bereidingswijze:

  • Meng 1 kopje appel mede met 1/4 kopje sojasaus, 1/4 kopje bruine suiker en 2 fijngehakte knoflookteentjes.
  • Leg de kippenboutjes in een ovenschaal en giet het mengsel eroverheen.
  • Bak op 200 graden Celsius gedurende 35-40 minuten, of totdat de kip gaar is.
Bestel Apple Mead

Appel mede geglazuurde wortels

Ingrediënten: 

  • 500 gram wortels
  • 1/4 Apple Mead
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels honing
  • een snufje kaneel

 Bereidingswijze:

  • Schil en snijd 500 gram wortels in stukjes en kook ze in gezouten water totdat ze zacht zijn.
  • Meng 1/4 kopje appel mede, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels honing en een snufje kaneel in een kleine pan en breng aan de kook.
  • Giet het mengsel over de wortels en bak gedurende 10 minuten op 180 graden Celsius, of totdat de wortels gaar zijn en het glazuur bruin begint te worden.
Bestel Apple Mead

Appel mede appeltaart

Ingrediënten: 

  • 6-8 appels
  • 1/2 kopje Apple Mead
  • 1/2 kopje suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1/4 kopje bloem
  • Voorgebakken taartbodem

 Bereidingswijze:

  • Maak een klassieke appeltaartvulling met 6-8 geschilde en in blokjes gesneden appels, 1/2 kopje suiker, 1 eetlepel kaneel en 1/4 kopje bloem.
  • Meng in een aparte kom 1/2 kopje appel mede, 2 eieren en 1/2 kopje boter.
  • Voeg het mengsel toe aan de appeltaartvulling en meng goed.
  • Schep het mengsel in een voorgebakken taartbodem en bak gedurende 45-50 minuten op 180 graden Celsius, of totdat de taart goudbruin is.
Bestel Apple Mead