Gerechten met Traditional Mead
Ontdek een wereld van culinaire mogelijkheden met onze Traditional Mead. Laat je inspireren door heerlijke gerechten waarin de unieke smaak van mede schittert.
Mede-geglazuurde ham
Ingrediënten:
- 1 ham
- 1 kopje Traditional Mead
- 1/4 kopje honing
- 1/4 kopje mosterd
- 2 eetlepels bruine suiker
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Plaats de ham in een grote braadpan en bak deze gedurende 1 uur en 30 minuten in de oven.
- Meng de traditionele mede, honing, mosterd en bruine suiker in een kom.
- Haal de ham uit de oven en bestrijk deze met het mede-mengsel.
- Bak de ham nog 30 minuten en bestrijk deze nogmaals met het mengsel.
Mede-geglazuurde kip
Ingrediënten:
- 4 kippenborsten
- 1 kopje Traditional Mead
- 1/2 kopje kippenbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels Dijon-mosterd
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- zout en peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bestrooi de kippenborsten met zout en peper en leg ze in een ovenschaal.
- Meng in een kom de traditionele mede, kippenbouillon, olijfolie, honing, mosterd en tijm.
- Giet het mengsel over de kippenborsten.
- Bak de kip gedurende 25-30 minuten in de oven, of totdat de kip gaar is.
Mede-gekarameliseerde uien
Ingrediënten:
- 2 grote uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 kopje Traditional Mead
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- zout en peper
Bereiding:
- Pel de uien en snijd ze in dunne plakjes.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de uien toe en bak deze gedurende 15-20 minuten, of totdat ze zacht en goudbruin zijn.
- Voeg de traditionele mede, balsamicoazijn en honing toe aan de koekenpan en meng goed.
- Laat de uien sudderen in het mengsel gedurende 10-15 minuten, of totdat het vocht is verdampt en de uien zacht en plakkerig zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.