Gerechten met Vanilla Oak Mead
Ontdek een smaakvolle wereld van gerechten geïnspireerd door onze unieke Vanilla Oak mede.
Vanille-ijs met Vanilla Oak siroop
ngrediënten:
- 80 ml Vanilla Oak Mead
- 100 gram Suiker
- 40 ml water
- Scheutje vanille-extract
- Vanille ijs
Bereidingswijze:
- Verwarm vanilla oak mede met suiker en water in een pan en roer tot de suiker is opgelost.
- Voeg een scheutje vanille-extract toe en laat afkoelen.
- Giet de siroop over een bolletje vanille-ijs en serveer direct.
Geroosterde varkenshaas met Vanilla Oak mede saus
Ingrediënten:
- 1 varkenshaas
Marinade:
- 100 ml Vanilla Oak Mead
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel mosterd
- 1 takje rozemarijn
- Scheutje olijfolie
Saus:
- 50 ml kippenbouillon
- 60 ml Vanilla Oak Mead
- 20 gram roomboter
Bereidingswijze:
- Marineer varkenshaas in vanilla oak mede, mosterd, knoflook, rozemarijn en olijfolie.
- Bak de varkenshaas in de oven tot hij een kerntemperatuur heeft bereikt van 60 graden (rosé) of 64 graden (medium).
- Maak intussen een saus van vanilla oak mede, kippenbouillon en boter en serveer bij de varkenshaas.
Vanilla Oak Mede Balsamico Dressing
Ingrediënten:
- 1/4 kopje Vanilla Oak Mead
- 1/4 kopje balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 1/2 olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Meng een kwart kopje Vanilla Oak Mede, een kwart kopje balsamicoazijn, een eetlepel honing en een snufje zout en peper in een kom.
- Voeg geleidelijk een halve kop olijfolie toe terwijl je blijft roeren.
- Serveer over salades of gebruik als een marinade voor gegrilde groenten.