Gerechten met Vanilla Oak Mead

Ontdek een smaakvolle wereld van gerechten geïnspireerd door onze unieke Vanilla Oak mede.

Vanille-ijs met Vanilla Oak siroop

ngrediënten:

  • 80 ml Vanilla Oak Mead
  • 100 gram Suiker
  • 40 ml water
  • Scheutje vanille-extract
  • Vanille ijs

Bereidingswijze:

  • Verwarm vanilla oak mede met suiker en water in een pan en roer tot de suiker is opgelost.
  • Voeg een scheutje vanille-extract toe en laat afkoelen.
  • Giet de siroop over een bolletje vanille-ijs en serveer direct.
Bestel Vanilla Oak Mead

Geroosterde varkenshaas met Vanilla Oak mede saus

Ingrediënten:

  • 1 varkenshaas

Marinade:

  • 100 ml Vanilla Oak Mead
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 takje rozemarijn
  • Scheutje olijfolie

Saus:

  • 50 ml kippenbouillon
  • 60 ml Vanilla Oak Mead
  • 20 gram roomboter

Bereidingswijze:

  • Marineer varkenshaas in vanilla oak mede, mosterd, knoflook, rozemarijn en olijfolie.
  • Bak de varkenshaas in de oven tot hij een kerntemperatuur heeft bereikt van 60 graden (rosé)  of 64 graden (medium).
  • Maak intussen een saus van vanilla oak mede, kippenbouillon en boter en serveer bij de varkenshaas.
Bestel Vanilla Oak Mead

Vanilla Oak Mede Balsamico Dressing

Ingrediënten: 

  • 1/4 kopje Vanilla Oak Mead
  • 1/4 kopje balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  • Meng een kwart kopje Vanilla Oak Mede, een kwart kopje balsamicoazijn, een eetlepel honing en een snufje zout en peper in een kom.
  • Voeg geleidelijk een halve kop olijfolie toe terwijl je blijft roeren.
  • Serveer over salades of gebruik als een marinade voor gegrilde groenten.
Bestel Vanilla Oak Mead